ADMAGAZIN | IEPD: Škola udržateľnej architektúry – jarný seminár od 21. 3. 2018

IEPD: Škola udržateľnej architektúry – jarný seminár od 21. 3. 2018

0 Autor: - 31/01/2018 - News

Zaskočili Vás sprísnené požiadavky na tepelno-technické vlastnosti budov? Takéto stavby sa projektujú a realizujú už desiatky rokov. Odborníci z IEPD vedia, ako na to – a naučia to aj vás. IEPD – Inštitút pre pasívne domy – pozýva na jarný 10-dňový seminár, ktorý začína 21. 3. 2018 v Bratislave. Seminár “Škola udržateľnej architektúry” je pokračovaním seminára “Navrhovanie pasívnych domov”. Na seminári získajú účastníci množstvo praktických informácií a odporúčaní ako „dostať budovu do štandardu A0“. Pasívny štandard je základom na dosiahnutie legislatívou požadovaného štandardu  budov A1 a A0.

A1 či A0 – s istotou a prehľadom

Ešte nedávno utópia, dnes už vyžadovaný štandard. Desaťdňový seminár IEPD sprostredkuje účastníkom skúsenosti niekdajších vizionárov. Technologické inovácie a geniálne jednoduchý koncept – to všetko priniesol pasívny dom už v osemdesiatych rokoch minulého storočia. V spojení s využívaním obnoviteľných zdrojov energie predstavuje bezpečnú cestu a nezávislosť od  fosílnych palív a ich producentoch. Budovy s takmer nulovou potrebou energie A0 sú spojením pasívneho štandardu a miestnych obnoviteľných zdrojov energie.

Aj keď sa termín “pasívny dom” v názve seminára už nespomína, je pasívny štandard základom legislatívou požadovaného štandardu  budov A1 a A0. Kým začiatok rozvoja v tejto oblasti patril domom rodinným, dnes sa stavajú v pasívnom štandarde veľké obytné i občianske budovy. Okrem toho nastal významný posun aj v oblasti technického zariadenia budov, ktoré je v takýchto stavbách nevyhnutné. Tieto zmeny zapracovali odborníci z IEPD do nových vzdelávacích materiálov.

IEPD pasívny dom

Na snímke: Rodinný dom Náves (kategória A0), autor stavby a foto: MV architektura, Salón drevostavieb 2018

Na seminári “Škola udržateľnej architektúry” sa dozviete okrem iného aj prečo je systém riadeného vetrania rozumná vec pre každého, či je rekuperácia na dosiahnutie triedy A1 naozaj nevyhnutná, ako bez problémov navrhnúť strechu s U = 0,1 W/m2.K, kedy sa oplatí tepelné čerpadlo a aké iné zdroje tepla prichádzajú do úvahy, kedy sa okno stáva „radiátorom“, ktorý softvér pomôže veľmi presne spočítať nároky skutočne úsporného domu, ako pripraviť projekt do triedy A0 alebo A1 optimálne a s minimom zvýšených nákladov, ktorí odborníci by nemali chýbať v tíme pri projektovaní efektívnych budov…

Viac informácií a registrácia > https://iepd.sk/ponuka/skola-udrzatelnej-architektury/

Zdroj: IEPD

PARTNERI:

totop