ADMAGAZIN | Súťaž: Revitalizácia námestia – Mníchovo Hradište (CZ)

Súťaž: Revitalizácia námestia – Mníchovo Hradište (CZ)

0 Autor: - 09/01/2016 - News

Cieľom revitalizácie je úprava námestia ako hlavného reprezentatívneho a pobytového verejného priestoru . Budúca podoba námestia by mala na ponúknuť funkčné využitie priestoru a inšpiratívne priestranstvo pre súčasné potreba mesta.

Zadanie architektonicko-urbanistickej súťaži vzniklo na základe spolupráce architektov a občanov mesta, ktorí dennodenne využívajú priestory námestia a nie sú spokojní s jeho zmenami, ktoré sa v priebehu historického vývoja mesta uskutočnili.

Súťaž bude prebiehať v dvoch kolách, pričom termín odovzdania návrhov do 1. kola je do 2. 3. 2016. Ako sa vyjadril architekt mesta Jakub Chuchlík: „V prvním kole půjde hlavně o pochopení charakteru místa, chytré řešení dopravy a celkový prostorový koncept. Zadání pro druhé kolo upřesníme podle výsledků prvního, což nám pomůže přiblížit se optimálnímu řešení.“

O výsledkoch súťaže, ktoré budú známe na začiatku mája 2016, rozhodne odborná porota, ktorá sa skladá nielen zo zástupcov mesta, ale aj z odborníkov ako: architektka Jitka Ressová zo zlínskeho ateliéru Ellement, krajinný architekt Vladimír Sitta z austrálskeho ateliéru Tarragram, architektka Markéta Zdebská z pražského ateléru By architects a Jakub Adamec z libereckého ateléru Anuk architekti. Odborným znalcom poroty bude dopravný urbanista Tomáš Cach.

MH_namesti_P07_zakres-render-nadhled

Kompletné podmienky a podklady sa nachádzajú na webových stránkach mesta www.mnhradiste.cz/namesti

Bližšie informácie poskytne: MgA. Jakub Chuchlík, architekt mesta
mobil: +420 777 124 527, email: iucharchitektura@gmail.com

K súťaži bolo natočené video, v ktorom záujemcovia okrem iného môžu zoznámiť s členmi poroty: https://www.youtube.com/watch?v=pAdmvvyj18A

Zdroj: Městský úřad Mnichovo Hradiště

PARTNERI:

totop