ADMAGAZIN | Výzva na účasť: Salón drevostavieb 2018

Výzva na účasť: Salón drevostavieb 2018

1 Autor: - 28/09/2017 - News, Podujatia

Centrum udržateľnej architektúry ARCHA Bratislava vyzýva slovenských a českých architektov na prihlasovanie moderných drevostavieb, realizovaných v uplynulom roku, do 13. ročníka medzinárodnej nesúťažnej prehliadky Salón drevostavieb 2018.

Záujemcovia, ktorí sa chcú zúčastniť Salónu drevostavieb 2018, majú do 16. 10. 2017 poslať na adresu redakcia@archacentre.org pôdorys a 4 fotky prihlasovanej drevostavby. Zo všetkých prihlásených realizácií vyberú na putovnú výstavu a do publikácie Ročenka drevostavieb najzaujímavejšie diela architekti Ľubica Fábri (riaditeľka Salónu v SR, ARCHA, SK) a Pavel Horák (riaditeľ Salónu v ČR, Prodesi, CZ). Premiéra výstavy Salón drevostavieb 2018 sa uskutoční 1. – 4. 2. 2018 počas veľtrhu Dřevostavby 2018 na výstavisku Praha-Holešovice. Slovenská premiéra výstavy je plánovaná na termín 20. 2. – 16. 3. 2018, so sprievodným prednáškovým programom a vernisážou výstavy 20. 2. 2018 v Rakúskom kultúrnom fóre v Bratislave. Publikácia Ročenka drevostavieb, predstavujúca stavby vybrané na výstavu, sa objaví v predaji ešte pred Vianocami 2017.

Súčasťou výstavy a publikácie Ročenka drevostavieb budú aj realizácie hostí Salónu z Rakúska a škandinávskych krajín, ktorí vystúpia popri slovenských a českých tvorcoch drevostavieb na sprievodných prednáškových akciách Salónu drevostavieb. „Salón drevostavieb je unikátne a etablované podujatie, ktoré dáva architektom príležitosť predstaviť ich tvorbu a širokej verejnosti poskytuje inšpirácie na kultivované moderné stavanie z dreva,“ uviedla Ľubica Fábri, ktorá vedie projekt Salón drevostavieb v SR od roku 2012 a dodáva: „Udržateľná architektúra na báze dreva ako jediného dorastajúceho stavebného materiálu je celosvetový trend, ktorý z roka na rok silnie a získava čoraz viac prívržencov medzi architektmi i stavebníkmi.“

Projekt Salón drevostavieb vznikol pôvodne z iniciatívy architektov ateliéru Prodesi Praha v ČR v roku 2005, v roku 2012 sa stal česko-slovenskou aktivitou na podporu stavania modernej architektúry z dreva. Ročenky drevostavieb z uplynulých rokov je možné objednať v Centre ARCHA Bratislava.

Viac informácií na vyžiadanie na redakcia@archacentre.org

Zdroj: Centrum ARCHA, o. z.

PARTNERI:

totop