ADMAGAZIN | Hlasujte za Stavbu roka 2014!

Hlasujte za Stavbu roka 2014!

0 Autor: - 30/09/2014 - News

Dvadsaťtri stavebných diel, posudzovaných odbornou porotou podľa technickej dokumentácie a obhliadkou v lokalitách po celom území Slovenska vo dvoch kolách sa uchádza v jubilejnom 20. Ročníku prestížnej súťaže Stavba roka o Cenu verejnosti prostredníctvom internetového hlasovania na etablovanom internetovom portáli www.zoznam.sk. Celoštátna súťaž realizovaných stavieb na Slovensku Stavba roka 2014, ktorú vyhlasuje Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva – ABF Slovakia, sa koná pod záštitou prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku. Každá stavba sa na www.stavbaroka.zoznam.sk prezentuje obrazom (foto) a textom so základnými údajmi. „V tomto ročníku Stavby roka je zastúpených aj viacero tzv. zelených budov. Želajme si, aby ich v súťaži bolo z roka na rok čoraz viac,“ uviedla Mária Brichtová, prezidentka ABF Slovakia.

herz_01

Medzi stavbami, ktoré sa uchádzajú o prestížne ocenenie, sme našli aj drevostavbu, ktorá bola vybraná na medzinárodnú výstavu Salón drevostavieb 2014. Je ňou budova Administratívne a logistické centrum spoločnosti HERZ Slovensko, ktorá na jar získala ocenenie ZSD SR Drevostavba roka 2014.

Ako dopadne konfrontácia názorov na najlepšiu stavbu za uplynulý rok medzi odbornou verejnosťou, ktorú v súťaži Stavba roka zastupuje odborná porota, a širokou porotou z verejnosti Slovenska hlasujúcou na internete? Oficiálne výsledky súťaže Stavba roka 2014 sa dozvieme 20. novembra 2014 na slávnostnom vyhlásení výsledkov a odovzdávaní cien spojenom s gala večerom v DPOH v Bratislave, záznam z podujatia odvysiela RTVS:2 dňa 29. 11. 2014 vo večernom vysielaní od 20.05.

Cena verejnosti 2014 (Tlačová správa 22.9.2014)

PARTNERI:

totop